A tarotról röviden

A tarot 78 darab misztikus kártyából álló kártyacsomag, s ezen belül a Nagy Arkánum 22 lapja olyan egyéneket jelenít meg, akik bizonyos tulajdonságot vagy archetípust testesítenek meg. A Kis Arkánum 56 lapja pedig a mindennapjainkban előforduló eseményeket, embereket, viselkedésmintákat, ötleteket és tevékenységeket képviseli. A tarot évszázadokon át a nyugati világ egyik legfontosabb misztikus jövendőmondó és önfejlesztő technikája volt. A mindenki számára elérhető tarot szoros kapcsolatban áll az alkímiával, a pszichológiával, az asztrológiával, a számmisztikával, a kabbalával, a keresztény miszticizmussal, a keleti filozófiával és sok már ezoterikus tannal. A tarot az emberi lélek tükre.

Szimbolikus nyelv

A tarot olyan szimbolikus nyelv, amely két szimbolikus erőforrásból merít: a számokból és a képekből. Ezek az archetipikus szimbólumok mély érzéseket váltanak ki belőlünk, összekapcsolnak bennünket az időtlen mítoszokkal és a kollektív álmokkal. Ezeket az ötleteket és mélyen fekvő érzéseket életre kell kelteni, hiszen mindannyiunk számára sok különböző jelentésréteget hordoznak.

Mire használjuk a tarot-kártyát?

A tarot az önelemzés objektív eszköze. Felbecsülhetetlen előnye, hogy a kártyák soha nem hazudnak. Természetesen a tarot jövendőmondással kapcsolatos gyakorlata még mindig jelen van a köztudatban, és sokan még mindig tudni akarjuk: vajon mit hoz a jövő? Ha jövőbeli döntéseinket illetően nem bújunk ki a saját felelősségünk alól azzal a szöveggel, hogy a "kártya eldöntötte helyettem", akkor a tarot hátborzongató módon képes a viselkedésminták leírására. Pontosan azok vagyunk, amit a tarot állít rólunk!